woensdag 14 maart 2012

Ladiesday

Ik weet het...tis kort dag.....maar er is niks zo leuk als spontaan iets plannen toch!


DOE EENS GEK EN STAP OP DE MOTOR!

Dat is het motto wat we op zondag 1 april 2012 hebben bedacht om de motorrijdende dames onder ons en o.a. hun goede vriendinnen (die dat ook wel eens willen meemaken) uit te nodigen voor de LADIESDAY van MOTOMODA te Eindhoven in samenwerking met de MOTORVROUW 2012, Corine Toirkens.
 En voor alle duidelijkheid mbt de datum: Het is GEEN 1 aprilgrap !!!!! We gaan echt rijden – het is een te waardevol initiatief om er grappen over te maken…. Het is een perfecte zondag om motor te rijden!!!!!

Dit initiatief staat eigenlijk al een jaar of 3 in de koelkast en uiteindelijk moet het er dit jaar dan echt van komen. Het tijdstip dat we deze nieuwsbrief schrijven is zondag 11 maart en de zon schijnt heerlijk, het is 15 tot 16 graden !! en de pekel is onderhand wel weg na de diverse regenbuien. Voor iedereen zijn dit soort dagen de aanzet tot het motorseizoen. Het was vandaag dan ook erg druk op de binnenwegen met motorrijders. Past jouw motorpak nog na de winterkilo’s, moet het een keer worden ingevet, helm schoon, vizier ok?  Rijden dan!

Ervaren jullie het ook zo dat de eerste rit best lastig kan zijn, wellicht omdat anderen die willen gaan rijden zo speels zijn als een jong geboren lammetje? Vaak wil je toch weer ff wennen aan je motor. Daags voor een toertocht heb je de banden weer op spanning gezet, de tank voldoende benzine, olie en andere vloeistoffen nagekeken, remwerking en verlichting en dan kan je eigenlijk vertrekken….. Maar wat is er dan leuker om samen met andere meiden op pad te gaan. Ervaring leert dat het heerlijk is om in je eigen tempo te rijden, niet opgejaagd worden door anderen die snel vooruit willen, gewoon even je eigen ding doen……en dat  nu dan met gelijkgestemden.

We gaan proberen bij de groepsindeling hier zeker rekening te houden.

Zoals al gezegd organiseren we de LADIESDAY samen met de MOTORVROUW van 2012.
 

Dat is CORINE TOIRKENS uit Geldrop die wij, Mickey en Silvia van MOTOMODA, hebben opgegeven voor de verkiezing die georganiseerd werd door de MOTORBEURS UTRECHT.
Corine is het uiteindelijk ook geworden! Wat houdt die titel in? Het is een titel die het enthousiasme voor motorrijden onder de dames symboliseert en reken maar van YES dat Corine dat heeft. Haar doel is het om steeds meer meiden aan het rijden te krijgen. Vandaar ook het verzoek aan jullie om zeker een vrouwelijke passagier mee achterop te nemen. Laat je vriendin, collega, kennis, buurvrouw of wie dan ook kennis maken met het motorrijden.
www.motormeidenrijden.nl wordt de nieuwe website van Corine en zal op korte termijn online gaan met veel informatie over rijbewijzen, voortgezette rijtrainingen, uitwisseling van ervaringen, afspreken met anderen, misschien nog wel een forum voor de informatieve en gezellige klets en ga zo maar door.  Heb je ook een idee voor deze site dan is dat zeer welkom en kun je dit aangeven op onze LADIESDAY.
De meesten van jullie hebben wel een extra helm en kleding voor een passagier welke ze kunnen lenen. Maak van deze gelegenheid dus gebruik en kom als het kan met 2 meiden en anders alleen (mag een ander evt achterop stappen?) zo rond 9.15 uur naar MOTOMODA, Hoogstraat 242/Z, 5615PX Eindhoven, Tel: 040-2910747.

We hebben dan in ieder geval gratis koffie met wat lekkers erbij. De bedoeling is dat de deelneemsters even op hun gemak in de winkel kunnen rondkijken, misschien de eerste zenuwen van de aanrijdroute laten zakken, elkaar ontmoeten. De route kan ter plekke nog uitgereikt worden aan diegenen die een Garmin navigatiesysteem hebben om daarna te vertrekken voor een rondje Eindhoven van rond de 180 km. Uiterlijk 10.30 uur het echte vertrek. We proberen rekening te houden dat er tijdig gestopt wordt voor wat drinken en rond lunchtijd op een adres aan te komen wat ook alles te maken heeft met motorrijden en men kan daar dan ook iets nuttigen . Uiteraard zijn drank en etenswaren voor eigen rekening aangezien we geen inschrijfgeld vragen.

Heb je geen Garmin dan kun je achter een voorrijdster aanrijden in groepjes van maximaal 8 tot 10 motoren. We passen de snelheid aan degene met de minste ervaring aan. Dus schroom niet en probeer te komen en deel te nemen. Ook al heb je mogelijk al jaren niet meer gereden (kindertjes, geen tijd of anderszins). Grijp je kans om weer te genieten een dagje!!!!!
We mailen dit kort voor de toertocht rond omdat 2 weken geleden er nog ijzel lag en nu ineens de lente schijnt te beginnen. Kom dames…spreekt het rond en ga gewoon lekker mee.

Je mag ook bellen met Corine 06-23977507 om evt vragen te stellen of andere zaken te bespreken. Zij is tevens motorinstructeur en kan je mogelijk toch over de streep helpen de beslissing te nemen mee te gaan.  Wil je deelnemen dan graag even een mail aan motormeidenrijden@corinetoirkens.nl. Als je aangeeft met hoeveel personen, motoren en of je wel of geen Garmin hebt dan krijg je per kerende post de route toegezonden. Dames……..wij hebben er heel veel zin in en zien jullie graag voor een gezellige dag op de startplaats.

Nogmaals….het is beslist GEEN aprilgrap! Het is echter wel enkel en alleen bedoeld voor de dames onder ons….Heren de volgende keer jullie…..ff een meidending voor onszelf!

Groeten van Corine, Mickey en Silvia!

2 opmerkingen:

  1. Echt jammer dat ik niet kan, had het wel leuk gevonden..... Veel plezier, grtz Leontine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat jammer leontine...mail anders even naar het bovengenoemd adres dan zet ik je op d elijst voor een evt volgende activiteit. Dan kan ik het in ieder geval weer laten weten!
    greetz
    corine

    BeantwoordenVerwijderen